OLGA KUVA
CATEGORIES
Seeds
GRANOLA SA BUNDEVINIM SEMENKAMA I VOĆEM
1. Zagrejte rernu na 170 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje. 2. U velikoj činiji pomešajte ovsene pahuljice, Olga bundevine semenke, cimet i prstohvat soli. 3. U maloj šerpici zagrejte med i kokosovo ulje dok se ne otope i sjedine, pa prelijte preko suvih sastojaka. Dobro promešajte. 4. Ravnomerno rasporedite smesu na ple....
Protein
PALAČINKE SA PROTEINOM OD BUNDEVE I SPANAĆEM
1. U blenderu pomešajte Olga bundevin protein, spanać, jaja i biljno mleko dok ne dobijete glatku smesu. 2. Dodajte ovseno brašno, protein u prahu, prašak za pecivo i prstohvat soli. Izblendajte kratko da se sastojci lepo sjedine. 3. Po potrebi dodajte još malo mleka ako je smesa pregusta. 4. Zagrejte tiganj s malo ulja i pecite palačinke 2–3 minuta sa svake strane, dok ne porumene. 5. Servirajte tople....
Oil
POSNI POTAŽ OD BUNDEVE
1. U šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni luk dok ne omekša. Dodajte beli luk, šargarepu i krompir isečene na kockice, pa propržite još minut-dva. 2. Ubacite bundevu, pospite kurkumom, đumbirom i muskatnim oraščićem, pa sve promešajte. 3. Dodajte bujon od povrća i kuvajte na srednjoj vatri dok povrće ne omekša (oko 20 minuta). Zatim izmiksajte štapnim mikserom u kremastu supu. 4. Dodajte Olga ulje od bundeve, posolite i pobiberite po ukusu. Ako želite bogatiji ukus, dodajte i kokosovo mleko. Servirajte toplo, posuto semenkama bundeve